Velkommen til KLARBORG
Anne-Mettes sugar cookies
Ingredienser
- 390 g hvedemel
- 0,5 tsk salt
- 250 g smør (stuetemperatur)
- 250 g sukker
- 90 g smøreost
- 1 æggeblomme (20 g)
- 1 spsk vaniljesukker
- 1,5 tsk muskatnød
Fremgangsmåde
- Kom mel og salt i en skål sammen med vaniljesukker og muskatnød.
- Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en røremaskine.
- Tilsæt flødeosten og rør til massen er homogen.
- Tilsæt æggeblommen.
- Vend melblandingen i forsigtigt og saml dejen.
- Del den i 2 portioner og pak dem ind i en frysepose og tryk dem flade og på køl i mindst 1 time. Du kan lave den to dage før.
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord. Hvis du bruger en træform som jeg skal du drysse den med mel først så dejen ikke sidder fast.
- Bag dem i 10-15 min, afhængigt af størrelsen. Det er ikke en sprød småkage, men mere som en cookie. Men du kan bage den som du synes den er lækrest.
- Lad dem køle af. Pynt dem med glasur hvis du har lyst. Jeg elsker dem mest uden.